Zomaar een dag..

blog, zomaar een dag

Zomaar een dag..

6:00
Ik word wakker met de neus van de poes in mijn oksel, een luid gespin, tijd om op te staan!
Vrouwlief is net vertrokken naar haar werk en het is heerlijk stil in huis. Een bak koffie doet deugd!
De Woonuniek plannen voor vandaag kriebelen al in mijn brein, zin in!

7:00
Tijd om dochterlief wakker te maken, vandaag maakt ze haar schoolwerk thuis. Wanneer we spreken over een ochtendhumeur, is zij het prototype! Vooral als ik té vrolijk "goedemorgen schatje" zeg… 
Daarna naar mijn middelste zoon, die straks online les heeft. Wist je dat pubers een ander ritme hebben? Namelijk die van uitslapen tot minstens 11 uur, trekken aan een dood paard dus op dit tijdstip….

8:00
Twee natte neuzen kijken me verwachtingsvol aan, wanneer ik mijn schoenen aantrek. Meestal betekend dat snuffelen in de struiken, sporen achter laten en controleren, de grote boodschap doen en blaffen naar die ene hond waar je nekharen van overeind gaan staan, leuk!
Voor de tweede keer naar zoonlief, een iets minder lieve "goedemorgen! Wakker worden!"

9:00
Het ontbijt is inmiddels binnen en het ochtendhumeur afgezakt. Tijd voor school. Laptop op haar bureau en aan het werk.
Voor de derde keer naar zoonlief, geduld raakt op en de goedemorgen ook!

9:15
Nummer vier, de ergernis groeit uit mijn oren en de goedemorgen is getransformeerd naar "NU ERUIT!!" Zoonlief schiet rechtop en met een iets te geïrriteerd "Oké, oké, ik kom al!" zit deze taak er weer op.

10:00
Dan is het moment daar, creëren maar! Oorbeschermers op, zaag in de hand en lekker herrie maken….. Niet te geloven! Door de oorbeschermers heen: "MAMA!". Of ik even kan helpen met een opdracht…..

10:30
Ik vlucht als de wiedeweerga naar mijn schuur, zagen!

11:00
Met het stof in al mijn poriën, zoemende handen van het schuren en het resultaat, ga ik weer naar binnen. Ik ben er van overtuigd dat kinderen een speciaal “mama-is-in-buurt" alarmsysteem hebben. Hoe kan het anders dat, zodra ik mijn voeten in de woonkamer zet, een paar olifanten de trap afstuiven? 

Een van de standaard zinnen op een dag is: "ik heb trek". Vervolgens gaat de kast open en wordt zuchtend weer dicht gedaan. "We hebben niets lekkers". Nee klopt, dat hebben jullie gister, eergisteren en al die dagen daarvoor al geplunderd! Over een uurtje is het tijd voor middageten. "Ja maar, ik heb nu trek!" 
Hopeloos!

11:30
Goed, alles gezaagd en geschuurd, tijd om te gaan beitsen……
De speelbui van de twee sphynxen, mijn rug gebruikend als spring en afzet blok, maakt het wel een uitdaging…

12:00
Lunchtijd, tosti's worden gemaakt en de magen zijn gevuld, de lintworm gevoed.
Dochterlief vertrekt weer naar boven, een harde gil in de gang en een hoop lawaai. Een van mijn creaties staat in de gang, snel ga ik erheen en check op schade, gelukkig, het is nog heel.

Dan dringt het tot me door….. dochterlief zit huilend op de trap. "O, sorry schat, jij bent echt belangrijker dan mijn creatie!"
Ik denk dat ze het me nu nog kwalijk neemt!

13:30
Een uur lang is het rustig en ben ik lekker bezig….
"Mama???"  Wanneer mijn oudste het zo zegt, weet ik hoe laat het is. Het plan is dat hij naar het conservatorium gaat, muziek componeren, mijn grote talent.
Maar goed, aangezien ik nu de enige "soort van volwassene" ben en redelijk op zijn niveau van communicatie zit, moet ik dus even met hem mee om naar een nieuw muziekstuk te luisteren. "Goed, jongen, doen we".

Inmiddels is het half drie, vrouwlief komt thuis. We gaan in het zonnetje zitten en kletsen over onze dag. Een typische dag, zoals het bij ons gaat. Een chaotische kinderen-beesten-en Woonuniek-dag. En weet je? Morgen weer een nieuwe dag!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.