De harmonie van details

blog, de harmonie van details

De harmonie van details


Ieder van ons kijkt op een unieke wijze naar de wereld. Ik zelf ben erg op details gericht. Ieder object is opgebouwd uit details. Die details samen vormen in harmonie het geheel. Wanneer je bijvoorbeeld gedetailleerd kijkt naar een bloem, zal je opvallen dat het niet alleen bestaat uit blaadjes. Wanneer je goed kijkt zal je ontdekken dat elk blaadje een eigen structuur, vorm, kleur en geur heeft. Plaats je dat alles bij elkaar in het plaatje, dan heb je de harmonie van het blaadje, dat weer deel uit maakt van de hele bloem.

In mijn creatieve proces daag ik mezelf graag uit. Stel, je hebt een dienblad, een blad om te dienen. Dat is de naam en functie. Wat nou als je het dienblad zou ontheven van de naam en functie? Dat je jouw creatieve brein grenzeloos aan het werk kan zetten, de unieke details kan ontdekken en het object jouw eigen functie en naam kan geven? Zou het dan nog steeds een dienblad zijn of lukt het jou om er een vrije impressie aan te geven?

Het is een hele kunst om je geest op die manier open te stellen, maar ik weet zeker dat het inspirerend en verrassend zal zijn!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.