Overactief brein

blog, overactief brein

Overactief brein

Het menselijk brein is een ingewikkeld instrument. Tot op zekere hoogte kun je het bespelen en sturen. Tenminste, dat is wat we graag willen geloven. Inmiddels heb ik ervaren dat niets is wat het lijkt. De noten die mij een beetje houvast zouden moeten geven tijdens mijn compositie van het leven, zijn samen absoluut het meest opstandige orkest!

Wanneer ik mijn brein zou uit tekenen, zou dat een kluwen van lijnen, kronkels en uitschieters zijn. Al jaren ben ik in gevecht met mijn overactief en ingewikkeld brein, een puzzel van 2000 stukjes. Nu heb ik de pech dat ik zeer geïrriteerd raak van puzzels! Ken je dat gevoel, dat het zo oploopt wanneer iets maar niet lukt? Het moet dan gewoon met volle kracht door de kamer vliegen en stuk. Dat dus.

Voor psychiaters, psychologen en alle andere "logen" is mijn brein eerder interessant en een uitdaging. De diagnoses achter mijn naam hebben zich in de loop der jaren opgestapeld en ik voel mij soms net een wandelend DSM-boekje (diagnostisch en statistisch handboek voor psychische stoornissen).

Gelukkig is er ook nog Chantal, mijn “gezonde ik”, zoals ze dat noemen. Ik, die doorgaat met het dirigeren van mijn opstandige orkest. Er zijn dagen dat ik er redelijk een wals uit krijg en dat de dag, met hier en daar een valse noot, evenwichtig verloopt. De dagen dat het orkest er een zooitje van maakt zijn zwaar, maar dan is daar mijn o zo liefdevolle vrouw en dirigeert mij door de dag heen.

Het proces van accepteren is er één met een lange weg, dit geschreven te hebben als een kleine stap tijdens mijn acceptatiereis.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.