Een nieuw avontuur

Mijn werken kunnen alleen ontstaan wanneer ik me volledig openstel. Alleen dan stromen de mogelijkheden met materiaal en de creativiteit door mijn lijf. In ieder werk dat ik maak zit een deel van mij, is een verlengstuk van mijn binnenste. Waardering voor mijn werk betekend dat ik gezien wordt, gewaardeerd wordt als persoon. En dat is mij zoveel waard! Het zorgt dat ik weer een beetje groei in mijn zijn.Een aantal maanden geleden heb ik gereageerd op een oproep van Mauritz Briët. Hij is programmamaker en heeft in meer dan 25 landen de productie van succesformats als The Voice en X-Factor, Idols, Got Talent begeleid. Hij heeft een prachtig project opgezet, genaamd Artist Attic Online.

Lees meer »

De kunst van assembleren

Assemblage, as-sem-bla-ge, ik hou van dit woord! Voor het begrip Assembleren worden verschillende definities gegeven. Eén daarvan is het samenvoegen van verschillende onderdelen om uiteindelijk een werkzaam geheel te krijgen. Assemblage is een kunststroming, waarbij driedimensionale gevonden voorwerpen bedacht samengevoegd worden tot een nieuwe compositie. Kunstwerken die op deze wijze ontstaan, noem je dan ook assemblages.

Lees meer »

Dat wat je niet ziet

Een kamertje van 12 vierkante meter, oranje/rode gordijnen en een bed met een matras van een soort zacht beton, als dat bestaat.Hoe vaak ik dit kamertje bezocht heb in vele jaren, weet ik niet. Ik kan het niet meer tellen op twee handen.

Lees meer »

De harmonie van details

Ieder van ons kijkt op een unieke wijze naar de wereld. Ik zelf ben erg op details gericht. Ieder object is opgebouwd uit details. Die details samen vormen in harmonie het geheel. Wanneer je bijvoorbeeld gedetailleerd kijkt naar een bloem, zal je opvallen dat het niet alleen bestaat uit blaadjes. Wanneer je goed kijkt zal je ontdekken dat elk blaadje een eigen structuur, vorm, kleur en geur heeft. Plaats je dat alles bij elkaar in het plaatje, dan heb je de harmonie van het blaadje, dat weer deel uit maakt van de hele bloem.

Lees meer »

De natuur vertelt

De herfst gooit haar mooie kleuren in de strijd, charmant als altijd. Ze staat met blote voeten in het vochtige gras, haar ogen gesloten. De wind lijkt in haar oor te fluisteren, "alles komt goed", of beeld ze zich dat in? 

Lees meer »

Overactief brein

Het menselijk brein is een ingewikkeld instrument. Tot op zekere hoogte kun je het bespelen en sturen. Tenminste, dat is wat we graag willen geloven. Inmiddels heb ik ervaren dat niets is wat het lijkt. De noten die mij een beetje houvast zouden moeten geven tijdens mijn compositie van het leven, zijn samen absoluut het meest opstandige orkest!

Lees meer »

Fris en rein?

Waar bij een ander de badkamer vast blinkend en fris is, is de mijne, tja, niet fris. Iedere ochtend, wanneer ik daar, de borstel door mijn haar gooi, neem ik mij die dag voor, vandaag ben jij aan de beurt. Helaas voor de badkamer en haar niet-frisheid, is die gedachte snel vervlogen. Eerlijk is eerlijk, er zijn in mijn hoofd duizenden excuses en "belangrijkere" zaken, dan het huishouden. 

Lees meer »